Kako pripremiti grah za kuhanje

Prije kuhanja grah stavite u cjediljku, odstranite ona zrna koja su oštećena, a ostatak isperite pod hladnom, tekućom vodom.

Potopite grah u vodu imajući na umu da veća zrna treba čuvati duže u vodi, te da se dužek potapanja grah kraće kuha.

Potapanjem omogućujete grahu da apsorbuje vodu, koja rastvara škrob koji uzrokuje crijevne tegobe.

Dok je grah potopljen u vodi, ova namirnica dobija i na svojoj veličini, nakon čega se brže i kuha.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*