Kako skuhati grašak

Grašak je bogat raznovrsnim nutrijentima, a za razliku od mnogih drugih vrsta povrća, veoma brzo se može i skuhati.

Najprije je potrebno da operete grašak u hladnoj vodi.

Jednu od kuhinjskih posuda do pola napunite vodom i kada voda proključa stavite grašak.

Kuhajte ga 7-8 minuta, procijedite i isperite hladnom vodom.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*