Kako skuhati ječam

Od skuhanog ječma možete napraviti zdravu kašicu, ali ga i u kombinaciji sa različitim povrćem iskoristiti i kao sastojak za pripremu variva.

Stavite ječam u cjediljku i isperite, a zatim ga potopite u vodu i ostavite da prenoći.

Nakon što prenoći, stavite ga u proključalu vodu (3 šolje vode na 1 šolju ječma) i kuhajte 15 minuta.

Ukoliko nije prenoćio u vodi, ječam kuhajte 35-40 minuta.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*