Kako skuhati špinat

Špinat je zeleno lisnato povrće bogato različitim nutrijentima, pa je i neizostavan dio zdrave ishrane.

Prije nego počnete kuhati špinat, isperite ga dobro, odsijecite zadebljale stabljike i odstranite nečistoću.

U šerpu sa ključalom vodom stavite špinat i kuhajte 4 do 5 minuta.

Nakon što se skuha, špinat isperite hladnom vodom i ocijedite.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*