Kako ublažiti okus chillija u jelima

Ako je okus chillija dominantan, a vaše jelo sadrži paradajz, dodajte još jednu ili dvije konzerve sušenog, isjeckanog paradajza. Isušeni paradajz će ublažiti jačinu začina.

Poslužite chili sa mliječnim proizvodima, kao što su vrhnje, jogurt ili sir. Mliječni proizvodi sadrže protein nazvan caisen koji smanjuje gorčinu kožice čili paprike. Avokado sadrži masti koje također mogu biti od pomoći kada vam je hrana previše začinjena.

Iako poznat po njegovim sposobnostima da upije sol, krompir će lahko apsorbirati i začin kao što je chilli. Ogulite dva velika krompira i izrežite ih na velike komade.Ostavite da krčka smjesa 20 minuta. Probajte, pa ako je još uvijek previše začinjeno, ogulite još dva krompira, izrežite i dinstajte još 20 minuta.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*