Kako zadržati vitamin C u skuhanom povrću

Ukoliko se previše kuha, vitamin C u povrću vrlo brzo nestane, zbog čega je vrlo bitno obratiti pažnju na vrijeme i način kuhanja povrća bogatog ovom vrstom vitamina.

Kada pripremate povrće za jelo i želite na taj način unijeti vitamin C u vaš organizam, kuhajte povrće u što manjoj količini vode i u kraćem vremenskom periodu, kako bi se zadržao kvalitet i zdravstvene prednosti ovakve vrste namirnice.

 

 

 

 

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*