Kako zamrznuti pečene jabuke

Jabuke možete skuhati, ispeći i koristiti na različite načine, cijele ili izrezane na kriške, kao sastojak u kolačima, kompotu ili drugim vrstama jela. Ako želite ispeći i uživati u cijelim jabukama prije pečenja ih pospite sa malo šećera i cimeta kako biste im obezbijedili slađi okus. Kada imate više svježih jabuka nego što možete iskorisiti u datom trenutku, skuhajte ih i zamrznite, a u nastavku saznajte i kako.

Pecite jabuke dok se blago ne zapeku i omekšaju, ne previše, jer bi mogle postati kašaste tokom procesa zamrzavanja.

Ostavite jabuke da se potpuno ohlade.

Umotajte svaku pečenu jabuku u aluminijsku foliju ili plastičnu vrećicu, pa čvrsto zalijepite i zatvorite.

Stavite jabuke u malu kartonsku ili plastičnu kutiju, kako biste ih zaštitili dok su u zamrzivaču.

Na komad papira napišite datum pakovanja i zalijepite na kutije.

Stavite kutije u zamrzivač gdje na 0 °C jabuke mogu stajati do 2 mjeseca.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*