Koliko brašna koristiti da bi se zgusnulo varivo

Supe i variva vam pomažu da se zagrijete u hladnim danima, ali i da vašem tijelu obezbijedite hidrataciju kada ste bolesni. Dodavanjem previše vode, variva postaju rijetka, najčešće manje ukusna i vizuelno neprivlačna. Ukoliko vam se ovo desi, uvijek možete dodati malo brašna i spasiti vaše jelo, a u nastavku saznajte kako da to i uradite.

Prije nego dodate brašno, morate znati tačnu količinu variva koje ste pripremili, jer ako dodate previše brašna, njegov okus može biti dominantan, a tekstura variva pregusta.

Na jednu šolju variva koristite 1.5 kašikicu brašna, a na tu količinu brašna koristite 3 kašikice hladne vode ili mlijeka.

Pomiješajte brašno i vodu u čaši i kada dobijete glatku smjesu, prelijte u varivo koje ključa.

Promiješajte i ostavite da krčka 5-10 minuta, poslije čega možete poslužiti jelo.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*