Limunov sok za bolji izgled skuhanog povrća

Povrće ima najveće zdravstvene beneficije i najmanje kalorija u odnosu na mnogobrojne druge vrste hrane. Nažalost, mnoge osobe ne jedu onoliko povrća koliko bi trebale, a možda je jedan od razloga neprivlačan izgled pojedinih vrsta povrća nakon kuhanja.

Neke vrste povrća izgube svoj sjaj dok se kuhaju u ključaloj vodi. Brokula i zelena paprika dobiju skoro sivu boju, a luk postane proziran.

Crveno povrće možete spasiti ukoliko u vodu u kojoj se kuha dodate manju količinu limunovog soka, pa će cvekla i crveni kupus na ovaj način zadržati svoju jaku boju.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*