Napravite sok od tikve
Ako napravite sok od tikve i pri tom mu dodate još nekoliko zdravih sastojaka, opskrbit ćete se nutrijentima potrebnim za […]
Ako napravite sok od tikve i pri tom mu dodate još nekoliko zdravih sastojaka, opskrbit ćete se nutrijentima potrebnim za […]
Pergament papir se često koristi u kuhinji, jer se ne lijepi za dno pleha, niti se hrana koju pripremate lijepi […]
Pržene jabuke možete poslužiti sa sladoledom, jogurtom, pahuljicama ili umotane u palačinke. Prije nego započnete proces prženja, izrežite jabuke na […]
Bijeli luk je aromatični, veoma zdravi sastojak, vrlo zastupljen u kuhinjama širom svijeta. Jedna od metoda kuhanja bijelog luka je […]
Nikad ne bacajte koru sira. Stavite ju u supu bilo koje vrste, kako biste joj poboljšali okus i dali posebnu […]
Tjestenina je gotovo uvijek idealno rješenje za brz i ukusan obrok. Za kremasti pasta sos koji ne zahtijeva tonu maslaca […]
Luk je je veoma često korišten sastojak u kuhinji, bogat mnogobrojnim korisnim nutrijentima, koji zbog toga uveliko doprinosi zdravlju čovjeka. […]
Da biste umanjili gorčinu rukole ili kelja, stavite ovo povrće u posudu sa ledenom vodom i zadržite oko jedan sat. […]
Svježe začinsko bilje, kao što je peršun, čuvajte na način na koji čuvate i cvijeće. Stavite u posudu s vodom […]
Kada stavljate mljevene, odnosno suhe sastojke u hljeb ili u tijesto za pečenje, pomiješajte ih sa malo maslaca i šećera […]