Savjet za cijeđenje limuna

Limun je citrusno voće koje obiluje vitaminom C i često se njegov sok, osim za gurmanske specijalitete koristi i u ljekovite svrhe.

Da biste lakše iscijedili limun i iskoristili što više soka ovog voća, čuvajte ga na sobnoj temperaturi ili zagrijte u mikrovalnoj kako bi bio mekši.

Rolajte ga nekoliko puta na ravnoj kuhinjskoj površini pritiskanjem dlanom, pa presijecite na pola.

Prepolovljeni limun iscijedite u posudi ili mrežici za cijeđenje.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*