Sirevi koji idu dobro uz medenu šunku

Šunka i sir idu zajedno kao dva graška u mahuni, iako pronalaženje vrsta koje se nadopunjuju zahtijeva malo promišljanja. Postoje razne vrste sireva koje su idealne u kombinaciji sa medenom šunkom, od tvrdih do mekanih sireva, blagog ili oporog okusa.

Čedar

Čedar čini sve boljim! Njegov okus može bit blag i orašast ili oštar i puterast, zavisno od toga koliko je star. Opredijelite se za tradicionalni Čedar od kravljeg mlijeka ako preferirate blaži okus sira ili odaberite ekstra oporu vrstu ukoliko želite veliki kontrast u odnosu na okus medene šunke.

Švicarski sir

Sa Švicarskim sirom jednostavno ne možete pogriješiti. Prepoznatljiv po njegovim „očima“ odnosno rupama,, ovaj sir ima blag, sladak i pomalo orašast okus, što ga čini prihvatljivim za uparivanje sa slatkom dimljenom medenom šunkom.

Gorgonzola

Plavi sirevi su poznati po oštrom, prodornom okusu, od kojih su mnogi previše jaki da biste uživali u njima sa medenom šunkom. Gorgonzola je manje jak plavi sir, kremaste teksture i bogatog okusa koji ide dobro uz šunku.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*