Tjesteninu kuhajte u slanoj vodi

Ukoliko se za vrijeme kuhanja tjestenina ne posoli na pravi način, poslije je, skoro pa nemoguće posoliti je dovoljno.

Da se ne biste suočavali sa ovim problemom, vodu u kojoj će se kuhati tjestenina, posolite prije nego dodate tjesteninu. Na ovaj način ćete jedino postići da špagete, makaroni ili neka druga vrsta tjestenine koju pripremate za jelo bude dovoljno slana.

Sol dodajte u kipuću vodu, jer ako je stavite ranije, trebat će duže vremena da voda prokuha.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*