Da li poklopac na šerpi pomaže da se umak brže zgusne
Poklopac na šerpi je koristan kada želite kuhati nešto s vlažnom toplinom, kao kada kuhate povrće na pari ili dinstate […]
Poklopac na šerpi je koristan kada želite kuhati nešto s vlažnom toplinom, kao kada kuhate povrće na pari ili dinstate […]
Zdrave metode kuhanja, koje podrazumijevaju zadržavanje više korisnih nutrijenata u namirnicama, uvijek su dobra opcija za cjelokupno zdravlje vašeg tijela […]
Prije jela ili kuhanja smokava, operite ih u hladnoj vodi, a zatim nježno uklonite njihove stabljike. Smokve se mogu konzumirati […]
Med proizvode pčele od cvjetnog nektara, tradicionalno se koristi kao zaslađivač, te se kristalizira kada je izložen niskim temperaturama. Ako […]
Salatu od kuhanih jaja možete jesti samu, kao namaz na kriškama hljeba ili serviranu na listovima zelene salate. Vrlo je […]
Od davnina je svima već poznato da je mrkva bogat izvor hranjivih tvari, veoma korisnih za zdravlje, zbog čega slobodno […]
Kuhari obično stavljaju đumbir u peciva, krompir i umake, s ciljem poboljšanja okusa i arome jela. Mljeveni đumbir u odnosu […]
Meksiški guacamole umak je, zapravo, avokado namaz, koji je odličan dodatak čipsu ili sirovom, svježem povrću koje možete umakati u […]
Slanutak, poznat i kao garbanzo grah, koristi se za humus, salatei variva. Iako je dostupan u konzervama i može se […]
Komorač je biljka koja se sastoji od glavice sa nekoliko stabljiki, listova i malih sjemenki. Glavica je obično bijele ili […]