Kako se riješti gorkog okusa krastavaca
Alkaloidi u krastavcima poznati kao kukurbitacini stvaraju gorak okus krastavaca i uglavnom su skoncentrisani na kraju stabljike i odmah ispod […]
Alkaloidi u krastavcima poznati kao kukurbitacini stvaraju gorak okus krastavaca i uglavnom su skoncentrisani na kraju stabljike i odmah ispod […]
Da li ste ikada probali jelo na kraju kuhanja i pomislili da je okus uredu, ali da mu ipak nedostaje […]
Razlijevanje fila ili kreme jedna je od najiritantnijih situacija koja se može desiti u kuhinji pri pripremi kolača, a problem […]
Ispecite masline sa feta sirom i lukom, pa iskoristite za kanape, ukusni dodatak prazničnoj večernjoj trpezi. Stavite 100 gr maslina, […]
Kada je u pitanju čuvanje jela, nije majoneza jedini sastojak o kojem morate brinuti, već krompir. Bakterije koje su najčešće […]
Šačica sjemenki je nutritivni paket prepun proteina, vitamina E, selena, vlakana i nezasićenih masti. Ove nutrijente ćete sebi obezbijediti ako […]
Losos je niskokaloričan, ali ukusan protein, bogat omega-3 masnim kiselinama, niacinom i vitaminom B6. Jednostavna je vrsta ribe za pripremu […]
Ljusku jajeta vjerovato bacite svaki put kada razbijete jaje, ali ipak biste trebali razmisliti prije nego to sljedeći put uradite, […]
Feta je mekani, mrvljeni bijeli sir porijeklom iz Grčke. Originalno je proizveden od ovčijeg mlijeka iako se u komercjalne svrhe […]
Šta bi moglo pridobiti pažnju dječaka više od automobila? Vjerovatno ništa ili vrlo mali broj drugih stvari, složit ćete se!? […]