Korijander
Osnovne karakteristike Korijander je biljka koja se koristi u dva oblika, u listovima i sjemenkama. Listovi su zeleni, karakterističnog mirisa […]
Osnovne karakteristike Korijander je biljka koja se koristi u dva oblika, u listovima i sjemenkama. Listovi su zeleni, karakterističnog mirisa […]
Osnovne karakteristike Mascarpone je sir italijanskog porijekla, napravljen od kravljeg mlijeka uz dodatak vrhnja i sadrži veću količinu mliječne masti. […]
Osnovne karakteristike Đumbir je aromatična biljka svijetložute boje koja je kao začin najviše zastupljena u azijskoj kuhinji, a prepoznat ćete […]
Kopar je mirisna, jednogodišnja biljka, končastih listova i žutih cvjetova koja se koristi kao dodatak mnogim jelima, ali i kao […]
Krastavac je vrsta povrća zelene boje, duguljastog oblika sa žućkasto-bijelim sjemenkama u unutrašnjosti. Bogat je vitaminima A i B, a […]
Kivi je listopadna biljka, ovalnih plodova dužine do 8, a širine do 5 cm. Kora im je tanka, zeleno-smeđe boje […]
Sigurno se često nađete u situaciji da ne pojedete cijelu jabuku, pa preostali dio ostavite “za kasnije”. Kada vam se […]
Pri konzumiranju i pripremi artičoke za jelo, morate biti pažljivi, ne možete samo staviti list artičoke u usta i žvakati, […]
Nar ili šipak je polulistopadna biljka koja uspijeva na visokim temperaturama i ne podnosi puno vlage. Žućkasto-crvene je boje, sa […]
Mrkva je vrsta povrća narandžasto-crvene boje, bogata mnogim vitaminima, a posebno vitaminom A, koji nastaje iz beta-karotena. Ima visoku energetsku […]