Brokula
Brokula je vrsta povrća zelene boje koje pripada porodici kupusnjača, a sadrži različite biološki aktivne sastojke koji pozitivno utiču na […]
Brokula je vrsta povrća zelene boje koje pripada porodici kupusnjača, a sadrži različite biološki aktivne sastojke koji pozitivno utiču na […]
Povrće je izvrstan izvor vitamina, minerala, bjelančevina, ugljikohidrata i drugih hranjivih tvari potrebnih našem organizmu. Upravo zbog ovakvih tvari koje […]
Ukoliko ste u finansijskoj mogućnosti da vašu kuhinju obogatite različitim kuhinjskim rekvizitima, danas, u 21. stoljeću to i možete, jer […]
Riža je žitarica koja potiče iz tropskih i subtropskih područja Afrike i Azije, a glavni proizvođači su joj Kina i […]
Grejp je citrusno, subtropsko voće kiselo-gorkog okusa koje se može iskoristiti na razne načine. Veličine je od 10-15 cm, a […]
Cvekla je vrsta povrća specifične crvene boje koje se ubraja u jedno od najljekovitijih, a prisutna je skoro u svakom […]
Blender je kuhinjski i laboratorijski uređaj koji se koristi za miješanje, pasiranje (pravljenje kašastih smjesa) i emulgovanje hrane i drugih […]
Riječ kardamon (cardamon) potiče od latinske riječi “cardamomum”. Kardamon je jedan od drevnih začina koji porijeklo vuče sa juga Indije […]
Sastojci: 2 kašike maslinovog ulja 1 kašičica soli 1 šolja samo-rastućeg brašna 1 3/4 šoljica običnog brašna 1 1/2 kašičica […]
Feta sir je slani, mekani i punomasni Grčki sir. Proizvodi se od ovčjeg mlijeka a može se dobiti miješanjem ovčjeg, […]