Sjemenke tikve
Sjemenke tikve su bogat izvor, za zdravlje korisnih vitamina, minerala, antioksidanasa, vlakana i veoma važnih esencijalnih aminokiselina triptofan i glutamat. […]
Sjemenke tikve su bogat izvor, za zdravlje korisnih vitamina, minerala, antioksidanasa, vlakana i veoma važnih esencijalnih aminokiselina triptofan i glutamat. […]
Estragon je ukusna, zelena biljka s dugim, tankim listovima, najčešće korištena u francuskoj kuhinji. Odličan u kombinaciji sa piletinom, jajima […]
Vlasac je višegodišnja biljka iz porodice ljiljana koja raste u buketima, visine je 8-12 cm, a najbolje uspijeva na osunčanom […]
Aromatični lovor jedan je od najprepoznatljivijih lisnatih začina još od antičkih vremena, a cijenjen je zbog njegovog ljekovitog djelovanja i […]
Hrskavi, slatki i ukusni, pinjoli su male jestive sjemenke čija su zrna zaista dobar izvor hranjivih tvari biljnog porijekla, esencijalnih […]
Zbog njihovog okusa i nutritivnih vrijednosti, sjemenke susama koriste se, kako u kulinarstvu, tako i u tradicionalnoj medicini. Masne sjemenke […]
Porijeklom iz Indonezije, muškatni oraščić je začin koji ima oblik male, okrugle kapsule, a popularan je u kuhinjama iz različitih […]
Indijski orah plod je čije je izvorno porijeklo iz sjeveroistočnog Brazila. Njegovo sjeme ima oblik bubrega i uglavnom se uzgaja […]
Postoje različite vrste brašna koje možete koristiti pri kuhanju, uključujući i brašno od zobi i pšenice. Obje vrste su vrlo […]
Indijska hrana je vrlo specifična, jer sadrži jedinstven spoj ljekovitog bilja i drugih egzotičnih mirisnih začina koji jelima daju zaista […]