Kadulja
Osnovne karakteristike Kadulja ili žalfija je višegodišnja biljka drvenastih, odnosno zeljastih stabljiki, duguljastih ovalnih listova i tamnoljubičastih cvjetova. Porijeklom je […]
Osnovne karakteristike Kadulja ili žalfija je višegodišnja biljka drvenastih, odnosno zeljastih stabljiki, duguljastih ovalnih listova i tamnoljubičastih cvjetova. Porijeklom je […]
Osnovne karakteristike Origano, poznat još i kao divlji mažuran, začinska je biljka koja potiče sa sjevera Evrope, iako se sad […]
Curry u prahu je začin koji se uveliko koristi u Indijskoj kuhinji, odakle i potječe. Autentični indijski curry u prahu […]
Anis je jednogodišnja začinska biljka koja pripada porodici peršuna. Listovi i sjeme ove biljke imaju specifičan, slatkast okus koji potječe […]
Cheddar je polutvrdi kravlji sir čiji okus može biti blag, ali i izuzetno jak. Jedan je od najpoznatijih vrsta sira […]
Stiglo je proljeće, a s ovim godišnjim dobom dolaze i svježe namirnice koje su u svakom slučaju ukusnije i zdravije […]
Meso je uglavnom životinjsko mišićno tkivo, a mišići većine životinja sadrže otprilike 75% vode, 20% proteina i 5% masti, ugljikohidrata […]
Osnovne karakteristike Bijeli luk je neizostavan sastojak u ishrani mnogih svjetskih nacija, veoma je jakog mirisa, ali i okusa, zbog […]
Osnovne karakteristike Šafran je začinska biljka narandžasto-crvene boje, koja je veoma jakog mirisa i okusa. Svrstava se u grupu skupljih […]
Osnovne karakteristike Vanilija je tropska biljka koja pripada porodici orhideja. Stabljika je duga, mesnata, a cvjetovi žuti ili sa nijansama […]