Bolognese od kobasica s makaronima

Kategorije:

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 po potrebi
parmezan
300 g
makaroni
660 g
umak od paradajza
150 ml
crveno vino
250 g
gljive
1 kašičica
Sjemenke komorača
6 komad
kobasica
Bolognese od kobasica s makaronima
  1. Zagrijte maslo u tavi a zatim umiješajte kobasice i sjemenke komorača.
  2. Pecite 3-4 minute a zatim dodajte gljive i pecite nekolik minuta, dok ne omekšaju.
  3. Dodajte vino i kuhajte 1 minutu, zatim dodajte umak od paradajza i dovedite smjesu do ključanja.
  4. U međuvremenu skuhajte makarone slijdeći uputstva na ambalaži, ocijedite i umiješajte u napravljeni umak.
  5. Dobro izmiješajte, pospite sa parmezanom i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*