Bolognese od kobasica s makaronima

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Bolognese od kobasica s makaronima

Sastojci

Kobasica:
6 komada
Sjemenke komorača:
1 kašičica
Gljive:
250 grama
Crveno vino:
150 mililitara
Umak od paradajza:
660 grama
Makaroni:
300 grama
Parmezan:
Po želji

Instrukcije

  1. Zagrijte maslo u tavi a zatim umiješajte kobasice i sjemenke komorača.

  2. Pecite 3-4 minute a zatim dodajte gljive i pecite nekolik minuta, dok ne omekšaju.

  3. Dodajte vino i kuhajte 1 minutu, zatim dodajte umak od paradajza i dovedite smjesu do ključanja.

  4. U međuvremenu skuhajte makarone slijdeći uputstva na ambalaži, ocijedite i umiješajte u napravljeni umak.

  5. Dobro izmiješajte, pospite sa parmezanom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.