Prokuvati piletinu (5-10 min) i crni luk u supi napravljenoj od kocke (u vodu staviti jednu kocku supe). Začiniti je margarinom, solju i biberom... Kuvanu piletinu i luk ocediti od supe i ostaviti da se prohladi. U malo prohlađenu ali još uvek vruću supu dodati brašno i na umerenoj temperaturi, na šporetu, mikserom umutiti testo,(testo praviti po principu testa za tolumbe, znači u vruću vodu staviti brašno)... svega par minuta dok se testo ne veže.
Napraviti fil od sitno seckane piletine, kuvanog crnog luka(crni luk će se sam raspasti tokom mešanja), krem sira, senfa i začiniti solju i biberom.
Premesiti testo na malo brašna dok ne postane elastično. Krugove testa filovati masom(krugovi da budu veličine dlana a debljine oko 3 mm), formirati u „batačiće“ pa ih ispanirati u belancima i prezli. Ispržiti u dubokoj masnoći, na srednje jakoj vatri.
Posluživanje služiti vruće, uz neki prilog, i obaveznu salatu jer su inače batačići sami po sebi kalorični, preukusni a fil im je fantastičan.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!