Brazilski batačići

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
15 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
400 g
brašno
2 šolja
voda
2 kašika
maragarin
1 komad
pileća kocka za supu
250 g
Pileći fileti
1/2 komad
crni luk
150 g
senf
150 g
krem sir
2 prstohvat
Sol
2 prstohvat
Biber
2 komad
bijelance
2 šolja
Prezla
500 ml
ulja
Brazilski batačići
  1. Prokuvati piletinu (5-10 min) i crni luk u supi napravljenoj od kocke (u vodu staviti jednu kocku supe). Začiniti je margarinom, solju i biberom... Kuvanu piletinu i luk ocediti od supe i ostaviti da se prohladi. U malo prohlađenu ali još uvek vruću supu dodati brašno i na umerenoj temperaturi, na šporetu, mikserom umutiti testo,(testo praviti po principu testa za tolumbe, znači u vruću vodu staviti brašno)... svega par minuta dok se testo ne veže.
  2. Napraviti fil od sitno seckane piletine, kuvanog crnog luka(crni luk će se sam raspasti tokom mešanja), krem sira, senfa i začiniti solju i biberom.
  3. Premesiti testo na malo brašna dok ne postane elastično. Krugove testa filovati masom(krugovi da budu veličine dlana a debljine oko 3 mm), formirati u „batačiće“ pa ih ispanirati u belancima i prezli. Ispržiti u dubokoj masnoći, na srednje jakoj vatri.
  4. Posluživanje služiti vruće, uz neki prilog, i obaveznu salatu jer su inače batačići sami po sebi kalorični, preukusni a fil im je fantastičan.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*