Čorba s gljivama

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 5 minuta
Čorba s gljivama

Sastojci

Krompir:
4 komada
Šampinjoni:
150 grama
Zeleni luk:
1 glavica
Kisela pavlaka:
7/2 kasika
Bijeli luk:
1 češanj
Ulje:
2 kašike
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Ulje:
Po želji

Instrukcije

  1. Stavite krompir i gljive u lonac za kuhanje.

  2. Dodajte vodu i kuhajte 30 minuta

  3. U tavi propržite mladi luk i brašno a zatim tu smjesu dodajte u supu.

  4. Dodajte 2 1/2 kašike octa, izmiješajte pa na kraju kuhanja dodajte pavlaku i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.