Đuveč

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 10 minuta
Đuveč

Sastojci

Govedina:
1 kilogram
Krompir:
1/2 kilograma
Mahune:
1/2 kilograma
Patlidžan:
3/2 komad
Paradajz:
5 komada
Maslo:
150 grama
Crveni luk:
2 glavice
Peršun:
1 list
Pavlaka:
180 mililitara
Jaja:
2 komada
Pavlaka:
200 mililitara
Sol:
Po želji

Instrukcije

  1. Propržite u tavi meso i luk dok meso ne bude na pola mekano.

  2. U tepsiju dodajte krompir, patlidžan, mahune pa preko dodajte uprženi luk i meso.

  3. Pecite na srednjoj temperaturi dok meso ne bude pečeno.

  4. Poredajte paradajz i pospite peršunom pa pecite još malo.

  5. Umutite u posebnoj zdjeli jaja i pavlaku pa dodajte u tepsiju.

  6. Zapecite sve i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.