Goveđi odrezak s gljivama u vrhnju

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
700 g
goveđi odrezak
1 po potrebi
brašno
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 glavica
Crveni luk
2 šolja
goveđa osnova
4 kašika
Worcestershire umak
1/4 šolja
vrhnje za kuhanje
1/4 šolja
vino
1/4 šolja
pavlaka
1 po potrebi
gljive
Goveđi odrezak s gljivama u vrhnju
  1. Umiješajte meso u brašno, sol i biber.
  2. Stavite meso u tavu i pecite dok ne bude pečeno a zatim izvadite i ostavite sa strane.
  3. Dodajte i propržite luk u istoj tavi pa umiješajte supu, Worcestershire umak, vino i meso.
  4. Kuhajte dok meso ne omekša s tim da desetak minuta prije nego što meso omekša umiješate vrhnje, pavlaku i narezane gljive.
  5. Skinite i poslužite uz rižu ili kuhanu tjesteninu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*