Govedina s rižom i curryem

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Govedina s rižom i curryem

Sastojci

Bijeli luk:
2 češnja
Crveni luk:
3/2 solja
Maslo:
3 kašike
Govedina:
800 grama
Curry u prahu:
4 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Paradajz:
4 komada
Kuhana riža:
4 šolje

Instrukcije

  1. Zagrijte maslo u tavi, dodajte luk i propržite ga.

  2. Umiješajte meso i pecite dok ne dobije smeđu boju.

  3. Začinite sa soli, biberom i curryem a zatim dodajte paradajz.

  4. Kuhajte 2 minute, uz povremeno miješanje, pa skinite sa toplote.

  5. Poslužite uz kuhanu rižu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.