Italijanska salata od tunjevine i smeđe riže
Služi: 1 osobuPriprema: 15 minuta
Sastojci
Konzervisana tunjevina:
2 konzerve
Smeđa riža:
1 šolja
Smrznuto povrće:
230 grama
Crne masline:
1 šolja
Kapara:
2 kašike
Crvena paprika:
1 šolja
Sok od limuna:
1 kašika
Maslinovo ulje:
1 kašika
Instrukcije
Temeljito ocijedite tunjevinu, pazeći da sačuvate ulje.
U velikoj zdjeli, dodajte skuhanu smeđu rižu, ocijeđenu tunjevinu, povrće, crne masline, 2 kašike kapara i sjeckanu crvenu papriku.
Zatim dodajte 1 kašiku tečnosti od kapara, sok od limuna i ulje (po želji maslinovo ulje ili ulje iz konzerve), pa dobro promiješajte.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.