Krompir salata sa jogurtom i mrkvom

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta
Krompir salata sa jogurtom i mrkvom

Sastojci

Krompir:
5 komada
Mrkve:
2 komada
Ulje:
5 kašika
Jogurt:
300 mililitara
Bijeli luk:
2 češnja
Limun:
1/2 komada
Sol:
1 kašika
Peršun:
1 kašika

Instrukcije

  1. Krompir skuhati, pa zgnječiti viljuškom ili izmiksati u blenderu.

  2. Dodati iscijeđeni limunov sok, pola kašikice soli i 3 kašike ulja.

  3. Pripremljeni krompir staviti u staklenu posudu srednje veličine.

  4. U šerpi, na zagrijanom ulju pržiti mrkvu 5-6 minuta, posoliti je, pa staviti preko pripremljenog krompira.

  5. U posebnoj posudi pomiješati jogurt, malo soli i sitno isjeckani bijeli luk.

  6. Preliti preko mrkve i krompira, ukrasiti peršunom, pa poslužiti salatu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.