Kuhana teletina s gljivama

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 komad
teleći odrezak
1 po potrebi
brašno
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
Sol
1/3 šolja
Maslinovo ulje
1/2 šolja
voda
200 g
gljive
5 kašika
suho vino
Kuhana teletina s gljivama
  1. Kuhajte gljive u posoljenoj, kipućoj vodi 10 minuta.
  2. Nakon 10 minuta gljive ocijedite i ostavite sa strane.
  3. Zagrijte maslinovo ulje u tavi.
  4. Umiješajte meso u brašno začinjeno sa soli i biberom.
  5. Umiješane komade mesa stavite u tavu i pecite s obje strane dok ne dobiju smeđu boju.
  6. Kada meso dobije smeđu boju, dodajte vodu u tavu i poklopite.
  7. Kuhajte poklopljeno na manjoj temperaturi 30 minuta ili dok meso ne omekša. Na pola kuhanja dodajte kuhane gljive.
  8. Nakon 30 minuta dodajte vino i ostavite da kuha još 5 minuta.
  9. Skinite sa vatre i poslužite vruće uz prilog.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*