Kuhana teletina s gljivama

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 5 minuta
Kuhana teletina s gljivama

Sastojci

Teleći odrezak:
1 komad
Brašno:
Po želji
Biber:
Po želji
Sol:
Po želji
Maslinovo ulje:
33/100 šolje
Voda:
1/2 šolje
Gljive:
200 grama
Suho vino:
5 kašika

Instrukcije

  1. Kuhajte gljive u posoljenoj, kipućoj vodi 10 minuta.

  2. Nakon 10 minuta gljive ocijedite i ostavite sa strane.

  3. Zagrijte maslinovo ulje u tavi.

  4. Umiješajte meso u brašno začinjeno sa soli i biberom.

  5. Umiješane komade mesa stavite u tavu i pecite s obje strane dok ne dobiju smeđu boju.

  6. Kada meso dobije smeđu boju, dodajte vodu u tavu i poklopite.

  7. Kuhajte poklopljeno na manjoj temperaturi 30 minuta ili dok meso ne omekša. Na pola kuhanja dodajte kuhane gljive.

  8. Nakon 30 minuta dodajte vino i ostavite da kuha još 5 minuta.

  9. Skinite sa vatre i poslužite vruće uz prilog.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.