Mafini od sira i biljnih začina
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 70 minuta
Sastojci
Mlijeko:
480 mililitara
Jaja:
4 komada
Brašno:
280 grama
Maslac:
60 grama
Sol:
1 kašičica
Biber:
1/4 kašičice
Sir:
70 grama
Majčina dušica:
1 kašičica
Origano:
1/2 kašičice
Instrukcije
U većoj posudi pomiješajte mlijeko, jaja, brašno, 30 gr istopljenog maslaca, sol, biber i bilje.
Smjesu izjednačite, pa umiješajte naribani sir trapist.
Poklopite posudu i ostavite smjesu da odstoji 1 h u frižideru.
Kalupe za mafine premažite preostalim istopljenim maslacem, stavite u svaki kalup pripremljenu smjesu i pecite 20 minuta na 220°C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.