Makaroni u umaku od gljiva i sira

Kategorije:

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 kašika
Maslinovo ulje
1 glavica
Crveni luk
2 češanj
Bijeli luk
1 pakovanje
paradajz sos
2 šolja
voda
1 kašika
origano
1 kašika
Bosiljak
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
100 g
gljive
100 g
parmezan
1 pakovanje
makaroni
Makaroni u umaku od gljiva i sira
  1. Crveni i bijelu luk propržiti na zagrijanom ulju.
  2. Dodati paradajz sos, vodu, origano, bosiljak, gljive, sol i biber.
  3. Kuhati dok se ne dobije željena gustoća.
  4. Pri samom kraju kuhanja umiješati sir, preliti skuhane makarone umakom i poslužiti tople.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*