Mediteranska salata

Služi: 1 osobuPriprema: 20 minuta
Mediteranska salata

Sastojci

Zelena salata:
1 glavica
Paradajz:
3 komada
Krastavci:
1 komad
Zelena paprika:
1 komad
Crveni luk:
1 glavica
Rotkvice:
6 komada
Peršun:
1/2 šolje
Maslinovo ulje:
40 mililitara
Sok od limuna:
3 kašike
Bijeli luk:
1 češanj
Metvica:
1 kašičica
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Sjediniti zelenu salatu, paradajz, krastavac, biber, crveni luk, rotkvice i peršun u posudu za salatu.

  2. Posebno izmiješati maslinovo ulje, limunov sok, bijeli luk, sol, biber i metvicu.

  3. Ovaj preljev preliti preko povrća, pa poslužiti salatu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.