Pečeni krompiri sa sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 55 minuta
Pečeni krompiri sa sirom

Sastojci

Konzervisana krem supa od gljiva:
1 konzerva
Paprika:
1/2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Krompir:
4 komada
Cheddar sir:
1 šolja

Instrukcije

  1. U zdjeli pomiješajte supu, papriku i biber a zatim prespite smjesu u posudu za pečenje.

  2. Umiješajte kriške krompira u dobivenu smjesu.

  3. Pospite sa sirom i prekrijte folijom.

  4. Stavite u pećnicu pa pecite 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

  5. Skinite foliju i pecite još 10 minuta ili dok krompir ne omekša.

  6. Izvadite iz pećnicu i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.