Pileće varivo

Služi: 1 osobuKuhanje: 2 minutaPriprema: 20 minuta
Pileće varivo

Sastojci

Pileća prsa:
500 grama
Paradajz:
300 grama
Krompir:
2 komada
Celer:
3 komada
Crveni luk:
1 glavica
Paprika:
1 komad
Pileća kocka:
2 komada
Gljive:
120 grama
Chilli:
1 kašičica
Gustin:
1 kašičica
Voda:
500 mililitara

Instrukcije

  1. Pileća prsa izrezati na kockice, paradajz i krompir također.

  2. Crveni luk sitno isjeckati, kao i preostalo povrće.

  3. U šerpi, na zagrijanom ulju propržiti luk, zatim dodati piletinu i dinstati nekoliko minuta.

  4. Umiješati i gljive, pa postepeno dodavati i sve ostale sastojke osim gustina i vode.

  5. U posebnoj posudi sjediniti vodu i gustin, pa kada se dobije glatka smjesa, preliti je u šerpu sa piletinom i povrćem.

  6. Varivo kuhati na umjerenoj temperaturi uz povremeno miješanje (dodavati vodu ukoliko bude potrebno) dok povrće ne omekša.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.