Pileće varivo

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
2 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
500 g
pileća prsa
300 g
paradajz
2 komad
Krompir
3 komad
celer
1 glavica
Crveni luk
1 komad
paprika
2 komad
pileća kocka
120 g
gljive
1 kašičica
chilli
1 kašičica
gustin
500 ml
voda
Pileće varivo
  1. Pileća prsa izrezati na kockice, paradajz i krompir također.
  2. Crveni luk sitno isjeckati, kao i preostalo povrće.
  3. U šerpi, na zagrijanom ulju propržiti luk, zatim dodati piletinu i dinstati nekoliko minuta.
  4. Umiješati i gljive, pa postepeno dodavati i sve ostale sastojke osim gustina i vode.
  5. U posebnoj posudi sjediniti vodu i gustin, pa kada se dobije glatka smjesa, preliti je u šerpu sa piletinom i povrćem.
  6. Varivo kuhati na umjerenoj temperaturi uz povremeno miješanje (dodavati vodu ukoliko bude potrebno) dok povrće ne omekša.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*