Pileći fileti u hladnom umaku

Služi: 1 osobuKuhanje: 14 minutaPriprema: 5 minuta
Pileći fileti u hladnom umaku

Sastojci

Pileći fileti:
4 komada
Maslinovo ulje:
2 kašike
Krastavci:
1 komad
Jogurt:
1/2 šolje
Majoneza:
2 kašike
Kopar:
1 kašika
Biber:
13/100 kašičice

Instrukcije

  1. Premažite filete uljem a zatim ih pecite na roštilju 5-7 minuta sa svake strane.

  2. U međuvremenu u manjoj posudi pomiješajte krastavac sa jogurtom, majonezom, koprom i biberom.

  3. Skinite filete s roštilja i poslužite uz napravljeni umak.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.