Piletina pečena na italijanski način s tjesteninom

Kategorije: ,

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 šolja
tjestenina
2 kašika
Maslinovo ulje
1/2 šoljica
Pileći fileti
1 glavica
Crveni luk
2 češanj
Bijeli luk
500 g
paradajz
1 šolja
mozzarela
1/4 šoljica
peršun
1/4 kašičica
Sol
1/4 kašičica
mljeveni biber
1/4 šoljica
Prezla
1/4 šoljica
parmezan
1 kašika
maslo
Piletina pečena na italijanski način s tjesteninom
  1. Skuhajte tjesteninu u loncu kipuće posoljene vode a zatim ocijedite.
  2. U međuvremenu zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj temperaturi.
  3. Dodajte piletinu i pecite 3 minute.
  4. Dodajte crveni i bijeli luk. Pecite oko 5 min ili dok luk ne omekša.
  5. Pomiješajte piletinu sa tjesteninom.
  6. Dodajte paradajz, mozzarella sir, peršin, sol i biber. Izmiješajte.
  7. Sve stavite u tepsiju za pečenje, pospite sa prezlom i parmezanom.
  8. Dodajte masla i pecite oko 30 minuta ili dok jelo ne dobije zlatnu boju.

2 comments

  1. Nadira Serdarevic Becarevic rekao na August 21, 2014 Komentariši

    sta je temeljac

  2. Jusuf V. rekao na August 22, 2014 Komentariši

    Temeljac je vodena podloga dobiven kuhanjem mesa ili povrća ili začinskog bilja, a koristi se tijekom kuhanja za davanje karakterističnih svojstava drugim jelima.

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*