- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Vrijeme kuhanja
- 40 minute
- Složenost
- Komplikovano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 12.7.2010
- 1 šolja
- tjestenina
- 2 kašika
- Maslinovo ulje
- 1/2 šoljica
- Pileći fileti
- 1 glavica
- Crveni luk
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 500 g
- paradajz
- 1 šolja
- mozzarela
- 1/4 šoljica
- peršun
- 1/4 kašičica
- Sol
- 1/4 kašičica
- mljeveni biber
- 1/4 šoljica
- Prezla
- 1/4 šoljica
- parmezan
- 1 kašika
- maslo

- Skuhajte tjesteninu u loncu kipuće posoljene vode a zatim ocijedite.
- U međuvremenu zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj temperaturi.
- Dodajte piletinu i pecite 3 minute.
- Dodajte crveni i bijeli luk. Pecite oko 5 min ili dok luk ne omekša.
- Pomiješajte piletinu sa tjesteninom.
- Dodajte paradajz, mozzarella sir, peršin, sol i biber. Izmiješajte.
- Sve stavite u tepsiju za pečenje, pospite sa prezlom i parmezanom.
- Dodajte masla i pecite oko 30 minuta ili dok jelo ne dobije zlatnu boju.
sta je temeljac
Temeljac je vodena podloga dobiven kuhanjem mesa ili povrća ili začinskog bilja, a koristi se tijekom kuhanja za davanje karakterističnih svojstava drugim jelima.