Piletina s orasima

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Piletina s orasima

Sastojci

Pileći fileti:
200 grama
Orasi:
130 grama
Soja sos:
5/2 kasika
Šećer u prahu:
5/2 kasika
Vino:
1 kašika
Sol:
1 kašičica
Bjelanca:
1 komad
Gustin:
5/2 kasika
Soja sos:
1 kašika
Susamovo ulje:
Po želji

Instrukcije

  1. Pomiješajte u zdjeli nasjeckanu piletinu sa soli, bjelancem, gustinom i 1 kašikom soja sosa.

  2. Ostavite da odstoji 30 minuta.

  3. U tavi dodajte orahe pa ih propržite dok ne dobiju zlatnu boju a zatim ih izavite i pomiješajte sa dvije kašike šećera u prahu.

  4. Zagrijte ulje u tavim i dodajte piletinu. Ispecite a zatim izvadite i ocijedite.

  5. U tavi ponovo zagrijte ulje i dodajte soja sos.

  6. Zatim dodajite šećer u prahu, vino i susamovo ulje uz konstantno miješanje.

  7. Dodajte piletinu i pecite još jednu minutu.

  8. Umiješajte orahe i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.