Piletina s orasima
Sastojci
Instrukcije
Pomiješajte u zdjeli nasjeckanu piletinu sa soli, bjelancem, gustinom i 1 kašikom soja sosa.
Ostavite da odstoji 30 minuta.
U tavi dodajte orahe pa ih propržite dok ne dobiju zlatnu boju a zatim ih izavite i pomiješajte sa dvije kašike šećera u prahu.
Zagrijte ulje u tavim i dodajte piletinu. Ispecite a zatim izvadite i ocijedite.
U tavi ponovo zagrijte ulje i dodajte soja sos.
Zatim dodajite šećer u prahu, vino i susamovo ulje uz konstantno miješanje.
Dodajte piletinu i pecite još jednu minutu.
Umiješajte orahe i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.