Piletina u sosu od šparoga

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 po potrebi
parmezan
80 g
kuhana riža
80 ml
voda
80 ml
mlijeko
300 ml
krema od šparoga
2 kašika
ulje
100 g
Prezla
4 komad
Pileći fileti
1 komad
Jaja
Piletina u sosu od šparoga
  1. Pileća prsa potopiti u umućeno jaje, uvaljati u prezlu, pa peći na zagrijanom ulju dok ne dobiju zlatno-smeđu boju s obje strane.
  2. U jednoj od kuhinjskih posuda pomiješati kremu od šparoga, mlijeko i vodu, pa kuhati 3-4 minute.
  3. Piletinu poslužiti sa rižom i napravljenim sosom.
  4. Po površini posuti parmezanom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*