Pohovane pileće kuglice

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 15 minuta
Pohovane pileće kuglice

Sastojci

Pileći fileti:
500 grama
Brašno:
150 grama
Mlijeko:
3/2 decilitar
Jaja:
2 komada
Mješavina začina:
Po želji
Maslac:
20 grama
Prezla:
100 grama
Ulje:
Po želji

Instrukcije

  1. U slanoj vodi obariti pileće filete, pa ih iscijediti.

  2. Kada se ohlade, filete sitno isjeckati.

  3. U posebnoj posudi otopiti puter, staviti jednu kašiku brašna, postepeno dodavati mlijeko, miješati dok se smjesa ne zgusne i na kraju dodati mješavinu začina.

  4. U posudu gdje se nalaze isjeckani fileti postepeno dodavati napravljeni sos i miješati dok se ne dobije smjesa pogodna za oblikovanje kuglica.

  5. Ruke premazati uljem, pa od napravljene smjese oblikovati kuglice.

  6. Uvaljati ih u brašno, zatim u jaje, pa u prezlu i peći na vrelom ulju dok ne porumene.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.