Puding s rižom

Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minuta
Puding s rižom

Sastojci

Kuhana riža:
1 šolja
Rižino mlijeko:
2 šolje
Maslo:
1 kašika
Jaja:
2 komada
Šećer:
1/2 šolje
Ekstarkt vanilije:
1/2 kašičice
Grožđice:
1/4 šolje
Cimet:
Po želji

Instrukcije

  1. Kuhajte rižu, maslo i mlijeko 8 minuta.

  2. U posebnoj zdjeli umutite jaja, šećer, ekstrakt vanilije, grožđice i cimet.

  3. Pomiješajte napravljene dvije smjese a zatim ih prespite u podmazanu posudu za pečenje.

  4. Pospite prstohvat cimeta po vrhu i pecite 40 minuta na temperaturi od 170 stepeni.

  5. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.