- Vrijeme kuhanja
- 50 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Deserti
- Postavio
- Postavljeno
- 30.9.2010
- 1 šolja
- kuhana riža
- 2 šolja
- rižino mlijeko
- 1 kašika
- maslo
- 2 komad
- Jaja
- 1/2 šolja
- Šećer
- 1/2 kašičica
- ekstarkt vanilije
- 1/4 šolja
- grožđice
- 1 po potrebi
- cimet

- Kuhajte rižu, maslo i mlijeko 8 minuta.
- U posebnoj zdjeli umutite jaja, šećer, ekstrakt vanilije, grožđice i cimet.
- Pomiješajte napravljene dvije smjese a zatim ih prespite u podmazanu posudu za pečenje.
- Pospite prstohvat cimeta po vrhu i pecite 40 minuta na temperaturi od 170 stepeni.
- Izvadite iz pećnice i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!