Punjene gljive

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
1 pakovanje
gljive
2 češanj
Bijeli luk
1 1/2 šolja
Prezla
1 šolja
parmezan
1 po potrebi
Maslinovo ulje
Punjene gljive
  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 170 stepeni.
  2. Odvojite klobuke i peteljke gljiva pa peteljke nasjeckajte.
  3. U većoj zdjeli pomiješajte peteljke, bijeli luk, parmezan i začinjenu prezlu.
  4. Dodajte maslinovo ulje, toliko da smjesa postane vlažna.
  5. S tom smjesom napunite klobuke, stavite u tavu i pecite 45 minuta u pećnici.
  6. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*