Punjene gljive

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 10 minuta
Punjene gljive

Sastojci

Gljive:
1 pakovanje
Bijeli luk:
2 češnja
Prezla:
3/2 solja
Parmezan:
1 šolja
Maslinovo ulje:
Po želji

Instrukcije

  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 170 stepeni.

  2. Odvojite klobuke i peteljke gljiva pa peteljke nasjeckajte.

  3. U većoj zdjeli pomiješajte peteljke, bijeli luk, parmezan i začinjenu prezlu.

  4. Dodajte maslinovo ulje, toliko da smjesa postane vlažna.

  5. S tom smjesom napunite klobuke, stavite u tavu i pecite 45 minuta u pećnici.

  6. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.