- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 20 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 31.8.2010
- 1 glavica
- Crveni luk
- 1 češanj
- Bijeli luk
- 1 šolja
- riža
- 2 šolja
- voda
- 2 kašika
- Pileća osnova
- 2 kašičica
- kora od limuna
- 1/2 kašičica
- Sol
- 1/2 kašičica
- senf
- 1/7 kašičica
- Biber
- 2 komad
- celer
- 2 kašika
- peršun

- U tavi zagrijte maslo pa dodajte crveni i bijeli luk. Kuhajte dok ne omekša.
- Dodajte preostale sastojke, osim peršuna.
- Dovedite do ključanja. Promiješajte jednom ili dva puta.
- Smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte još 14 minuta bez podizanja poklopca i miješanja.
- Skinite s toplote i pospite peršunom.
- Poklopite ponovo i ostavite da se ohladi 5-10 minuta pa poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!