Špinat s paradajzom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Špinat s paradajzom

Sastojci

Špinat:
500 grama
Sol:
1/2 kašičice
Gljive:
500 grama
Paradajz:
4 komada
Bijeli luk:
2 češnja
Zeleni luk:
2 glavice
Peršun:
1/2 šolje
Timijan:
1 kašičica
Maslo:
2 kašike

Instrukcije

  1. Pomastite tavu, a zatim dodajte špinat.

  2. Dodajte ostale sastojke i poredajte paradajz po vrhu.

  3. Stavite u rernu i pecite 20 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

  4. Izvadite iz rerne i poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.