- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 25 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Supe
- Postavio
- Postavljeno
- 19.12.2010
- 20 češanj
- Bijeli luk
- 650 g
- gljive
- 4 kašika
- Maslinovo ulje
- 2 šolja
- Prezla
- 1 kašika
- peršun
- 10 šolja
- pileća supa
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber

- Zagrijte 2 kašike maslinovog ulja u većem loncu.
- Dodajte luk i gljive pa pirjajte 3 minute, uz konstantno miješanje.
- Nakon 3 minute dodajte prezlu, peršun i preostalo ulje pa pirjajte 5 minuta, uz konstantno miješanje.
- Dodajte supu i kuhajte još 15 minuta, uz konstantno miješanje.
- Začinite sa soli i biberom.
- Skinite s vatre i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!