- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 15 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Supe
- Postavio
- Postavljeno
- 3.1.2011
- 1 glavica
- Crveni luk
- 3 kašika
- maslo
- 3 kašika
- brašno
- 1/2 kašičica
- Sol
- 4 šolja
- mlijeko
- 2 šolja
- švicarski sir
- 1 po potrebi
- Biber

- Zagrijte maslo u većem loncu, dodajte luk i pirjajte dok luk ne omekša.
- Umiješajte brašno, sol i biber.
- Postepeno dodajite mlijeko, uz konstantno miješanje pa dovedite do ključanja i kuhajte 2 minute.
- Nakon 2 minute ključanja dodajte sir i miješajte dok se sir ne rastopi.
- Skinite s vatre i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!