Torta sa okusom čokolade
Kategorije: Torte
- U manjoj posudi pomiješajte 120 gr kakaoa i 180 ml proključale vode.
- U drugoj posudi sjedinite kiselo vrhnje i prašak za pecivo.
- Mikserom kremasto umutite 113 gr margarina i 500 gr šećera.
- Ovoj mješavini dodajte brašno, mješavinu kakaoa i vode, pa kiselo vrhnje.
- Mutite dok se ne pretvori u pjenastu smjesu.
- Bjelanjke umutite u čvrstu masu, pa u prethodno umućenu smjesu umiješajte i njih sa 1.5 kašikicom vanilla ekstrakta.
- Prelijte smjesu u pleh dimenzija 22x33 cm premazan uljem i pecite 50 minuta na 150 °C.
- 6 kašika margarina pjenasto umutite mikserom, pa naizmjenično dodajite 75 gr kakaoa, 400 gr šećera u prahu i 120 ml mlijeka.
- Konstantno mutite dok ne dobijete željenu masu.
- Koru prerežite na dva dijela oštrim nožem ili koncem, pa oba dijela uzduž prepolovite.
- Redajte koru, fil, koru,fil,do isteka materijala.
- Po želji dekorišite tortu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!