Umak od gljiva

Vrijeme pripreme
2 minute
Vrijeme kuhanja
8 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
2 šolja
gljive
2 glavica
Crveni luk
1 kašičica
sok od limuna
1 kašičica
Worcestershire umak
1/4 kašičica
Sol
1 češanj
Bijeli luk
1/4 šolja
maslo
2 kašika
peršun
Umak od gljiva
  1. Zagrijte maslo u tavi na manjoj temperaturi.
  2. Dodajte crveni luk, bijeli luk i gljive. Kuhajte uz povremeno miješanje, dok luk i gljive ne omekšaju.
  3. Umiješajte Worcestershire umak, sok od limuna i sol.
  4. Kuhajte još 1 do 2 minute uz konstantno miješanje.
  5. Pospite peršunom i poslužite uz pečeni ili kuhani odrezak.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*