Umak od gljiva

Služi: 1 osobuKuhanje: 8 minutaPriprema: 2 minuta
Umak od gljiva

Sastojci

Gljive:
2 šolje
Crveni luk:
2 glavice
Sok od limuna:
1 kašičica
Worcestershire umak:
1 kašičica
Sol:
1/4 kašičice
Bijeli luk:
1 češanj
Maslo:
1/4 šolje
Peršun:
2 kašike

Instrukcije

  1. Zagrijte maslo u tavi na manjoj temperaturi.

  2. Dodajte crveni luk, bijeli luk i gljive. Kuhajte uz povremeno miješanje, dok luk i gljive ne omekšaju.

  3. Umiješajte Worcestershire umak, sok od limuna i sol.

  4. Kuhajte još 1 do 2 minute uz konstantno miješanje.

  5. Pospite peršunom i poslužite uz pečeni ili kuhani odrezak.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.