- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 60 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Predjela
- Postavio
- Postavljeno
- 26.4.2012
- 1 kg
- Tikvice
- 300 g
- parmezan
- 200 ml
- krem pileća supa
- 400 ml
- kisela pavlaka
- 50 g
- Maslac
- 1/2 glavica
- Crveni luk
- 1 kašičica
- Sol

- Isjeckati tikvice, posoliti i ostaviti da odstoje 15-ak minuta u cjediljki.
- Nakon toga ih rukama ocijediti, pa pomiješati sa parmezanom, pilećom supom, pavlakom i crvenim lukom.
- Pleh za pečenje premazati istopljenim maslacem, dodati izmiksanu mješavinu, pa peći 45-60 minuta na 175 °C.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!