Zapečeni krompir sa bademima

Služi: 1 osobuKuhanje: 12 minutaPriprema: 2 minuta
Zapečeni krompir sa bademima

Sastojci

Crveni luk:
2 kašike
Bademi:
33/100 šolje
Maslo:
1/4 šolje
Krompir:
9/2 solja
Sol:
3/4 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Vrhnje:
1/4 šolje

Instrukcije

  1. Zagrijte maslo u tavi pa dodajte luk i bademe. Pržite dok luk i badem ne dobiju smeđu boju.

  2. Umiješajte krompir, sol, biber i vrhnje.

  3. Pržite na manjoj temperaturi dok krompir ne dobije smeđu boju, uz konstantno miješanje.

  4. Skinite sa vatre i poslužite uz salatu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.