Lazanje su popularno italijansko jelo koje se najčešće pravi naizmjeničnim redanjem listova tjestenine, mesa i sira, sa ili bez umaka. Iako se možete prepustiti vašoj mašti i napraviti lazanje sa sastojcima po vašoj želji, one se dijele na tri osnovne kategorije.

Lazanje od mesa

Lazanje od mesa bogate su proteinima, a prave se sa faširanim mesom, kobasicama, švapskim sirom, mozzarellom i cijelim jajima. Bijeli i crveni luk, paradajz sos ili cijeli paradajz, osnovni su sastojci uz lazanja listove.

Od sira…

Iako lazanje od sira ne podrazumijevaju meso, ova vrsta će također zadovoljiti vaše nepce. Pet vrsta sira sptilnijeg okusa temelj su za ovo jelo. Mascarpone, ricotta, parmigiano reggiano, provolone i mozzarella odlična su kombinacija za ukusne lazanje. Dodajte italijanske začine kao što su origano i listovi bosiljka, mljeveni bijeli i crveni luk, kako biste pojačali okusuptilnih okus jela.

Od povrća…

Ova vrsta sadrži malu količinu mozzarelle i ricotta sira, ali najveći dio je napravljen od povrća, sa narezanim patlidžanom isprženim na žaru koji izgleda kao tradicionalni lazanja rezanci. Okus možete poboljšati dodavanjem maslinovog ulja sa octom i odgovarajućim italijanskim začinima.