Ovakve palačinke sigurno niste probali

Jim je kreator raznih oblika od tijesta, a mi ćemo vas upoznati sa njegovim omiljenim likom iz djetinjstva, AT-AT-om iz “Ratova zvijezda”. Kaže da ga nije bilo lahko napraviti, ali je vrijedilo.

Trebalo je malo više vremena da se isplanira, obzirom da je četveronoge palačinke najteže praviti. Sastoji se od trinaest dijelova napravljenih od tijesta za palačinke. Ukupno je bilo potrebno petnaest minuta da se napravi cijeli oblik, a najviše vremena oduzima pravljenje hrskavih nogu koje drže tijelo. Nakon uspješno napravljenih nogu, stavlja palačinke u tavu, sastavljajući sve dijelove nepečenim tijestom koje koristi kao “ljepilo”. Ukoliko se napravljeni dijelovi drže dovoljno dugo na nižoj temperaturi, tijesto se peče i pretvara u jednu stabilnu cjelinu, tvrdi Jim.

Ovo nije jedini oblik koji Jim pravi. Ukoliko posjetite njegovu stranicu www.jimspancakes.com vidjećete zaista veliki broj raznovrsnih Jimovih kreacija od tijesta koje isključivo pravi zbog ljubavi prema njegovoj kćerkici.

Kategorije: Zanimljivo

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*